SKODA leasen

Onderhoud en banden

Voor optimaal rijcomfort

Optimaal rijcomfort

Optimaal rijcomfort: daar ben je elke dag van verzekerd indien jouw leaseauto altijd de benodigde professionele aandacht krijgt. Škoda Financial Services maakt het je het hele jaar door makkelijk. 

Afspraak maken

Maak voor reparaties en onderhoud (zowel periodiek als ongepland) aan jouw leaseauto altijd een afspraak bij een officieel erkende autodealer van ŠKODA.

 

Onderhoudsinstructies

Alle reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan jouw leaseauto dienen uitgevoerd te worden volgens het meegeleverde instructie- en onderhoudsboekje van de leverancier.
 

Facturatie & declaratie

Meld aan de autodealer dat je een Škoda Financial Services leaseauto rijdt; de factuur voor uitgevoerde werkzaamheden wordt dan naar ons opgestuurd.
Heb je zelf kosten moeten maken voor reparaties of onderhoud? Declareer eenvoudig bij Škoda Financial Services het door jouw voorgeschoten bedrag via ons formulier Onderhoudsdeclaratie.

Vervangend vervoer

Zakelijke lease
Voor jouw bedrijf is vervoer noodzakelijk. Dus wanneer een leaseauto vanwege schadeherstel, reparatie of calamiteit niet gebruikt kan worden, heeft jouw medewerker een vervangende auto nodig. Wij bieden je altijd een passende en snelle oplossing voor vervangend vervoer. Via het autoverhuurbedrijf krijgt jouw medewerker een representatieve vervangende auto.

Private lease
Voor private leasecontracten die zijn afgesloten per 1 februari 2016, geldt standaard een 24-uursregeling. Is het onderhoud of de reparatie binnen 24 uur voltooid en kies je toch voor vervangend vervoer? Dit is dan voor jouw eigen rekening. Duurt het onderhoud of de reparatie langer dan 24 uur? Jouw vervangend vervoer wordt dan betaald door ons. Het is wel belangrijk om te onthouden dat je enkel recht hebt op vervangend vervoer zolang jouw private leaseauto niet beschikbaar is omdat de dealer nog niet klaar is met de reparatie of het onderhoud.

Heb je vóór 1 februari 2016 een private leasecontract getekend, dan kun je in jouw contract terugvinden of je recht hebt op vervangend vervoer bij onderhoud.  

Contract

De kosten van een tijdelijke auto zijn afhankelijk van de voorwaarden in het leasecontract. Mochten de kosten niet inbegrepen zijn, dan brengen wij dat achteraf in rekening.

Sleutel kapot

Is jouw autosleutel kapot (of vermist) dan kan jouw Škoda dealer je weer op weg helpen. De kosten verbonden aan een reparatie of vervanging zijn voor jouw eigen rekening. Deze kosten verschillen per automodel en/of uitvoering. Je Škoda dealer kan hier meer over vertellen.

 

De juiste autobanden dragen bij aan uw veiligheid, rijcomfort én besparing op brandstof.

Hoe zit het met zomer- en winterbanden en wanneer zijn winterbanden verplicht in het buitenland? Wij hebben de belangrijkste zaken vanuit de Europese wetgeving omtrent winterbanden voor je op een rijtje gezet. Hieronder lees je meer informatie omtrent winter- en zomerbanden.

Heb je bij het afsluiten van jouw contract winterbanden aangevinkt? Dan laten wij je weten wanneer jouw banden klaar staan voor een wissel.

1. Neem bij een melding contact op met jouw Škoda dealer

2. De Škoda dealer maakt een afspraak met je

3. Breng jouw auto op de afgesproken datum naar de Škoda dealer

4. De Škoda dealer informeert je wanneer jouw auto weer klaar is

Zomerbanden

Bij een temperatuur boven de 7°C zijn zomerbanden het meest efficiënt. Zomerbanden kun je laten vervangen als het profiel minder bedraagt dan 2 mm.
 

Winterbanden

Vanaf 7°C en kouder presteren winterbanden aantoonbaar beter dan zomerbanden. Is ons speciale Winterbanden-programma specifiek opgenomen in jouw leasecontract en wil je winterbanden op je auto? Neem dan contact op met jouw wagenparkbeheerder, óf maak zelf een afspraak voor het monteren of wisselen van je winterbanden.

Tijdens de bandenwisselperiode is het erg druk bij de merkdealers en Euromaster. We raden je aan om op tijd een afspraak te maken en ook om op tijd aanwezig te zijn bij je afspraak. Indien je te laat komt kan het voorkomen dat je een nieuwe afspraak moet maken, dit in verband met de strakke planning in de werkplaatsen.
 

Eerste aanschaf winterbanden

Als in jouw contract winterbanden zijn opgenomen, dan kun je de winterbanden laten monteren bij de Škoda dealer. 

Kapotte of lekke band
Doorbelasting i.v.m. niet reparabele band

Uit ervaring weten we dat het rijden met een te lage of te hoge bandenspanning vaak leidt tot vroegtijdige vervanging van de banden. Voortijdige vervanging van de banden is niet gedekt en we gaan altijd uit van normale bandslijtage. Een kapot gereden band wordt gezien als een niet verhaalbare schade. Een niet verhaalbare schade lijdt veelal tot een doorbelasting van het eigen risico. Het niet versleten deel van de kapot gereden band (restprofiel) wordt als eigen risico aan jou of in geval van zakelijke lease aan de werkgever doorbelast. In het leasecontract zijn voortijdige vervangingen van banden niet gedekt. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact op met onze BerijdersDesk: (033) 454 95 55

Rekenvoorbeeld van restprofiel bij zakelijke lease

Je krijgt een lekke band bij je zakelijke leaseauto die niet meer veilig te repareren is. Het restprofiel van de band is 5,25 mm en de kosten voor een nieuwe band bedragen €150. 
Een nieuwe band heeft 8 mm profieldikte en is versleten bij 2,5 mm. De lekke band is dus voor 50% versleten. Er wordt nu 50% x €150 = €75 aan je doorbelast.
 
Heb je nog vragen rondom autobanden of wens je meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze BerijdersDesk via (033) 454 95 55

Terug naar de homepage Škoda Financial Services
Klantenservice Škoda Financial Services
Zoek een Škoda dealer
Bezoek Škoda.nl