Leaseauto overnemen
en rij door in jouw vertrouwde ŠKODA

Eén van de voordelen van private leasen is dat je bij ons altijd als eerste het recht heeft op het kopen van je private leaseauto aan het einde van het leasecontract.

Voor veel leaserijders is het interessant om na afloop van het leasecontract de leaseauto tegen een zeer aantrekkelijke prijs over te nemen. Je kent immers als geen ander je ŠKODA en je weet dat hiermee zorgvuldig is omgegaan en dat het onderhoud altijd op tijd is uitgevoerd. Een betrouwbare aankoop en tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Tenaamstelling, verzekeren, wegenbelasting en onderhoud

Omdat je een private leasecontract hebt, staat de auto al op jouw naam. Je hoeft deze dus niet over te schrijven, want er vindt geen wijziging plaats in de tenaamstelling. Brandstof, boetes en het wassen van de auto betaalde je tijdens de looptijd van jouw private leasecontract al zelf en dit zal niet veranderen.

De volgende zaken moet je wel zelf regelen:

  • Met ingang van de overnamedatum moet je jouw ŠKODA zelf verzekeren. Had je voor jouw private leasecontract al schadevrije jaren opgebouwd? Deze zijn geldig tot 3 jaar na het beëindigen van jouw oude autoverzekering.
  • Rekeningen voor de houderschaps- of wegenbelasting komen voortaan automatisch bij je terecht. Je betaalt deze vanaf dan dus zelf.
  • Het regelen van reparaties, onderhoud, APK en pechhulp doe je voortaan zelf. Hiervoor kun je gewoon terecht bij jouw huidige ŠKODA dealer.
  • Wanneer je winterbanden hebt en deze wilt overnemen, dan is de prijs hiervan opgenomen in het door jouw ondertekende overnamevoorstel. Met de getekende overnamebrief kun je langs bij jouw dealer om het paar banden (winter of zomer) dat op dat moment gestald staat, op te halen. Rijd je op dit moment op winterbanden maar wil je deze niet overnemen? Maak dan voor de overnamedatum een afspraak met jouw dealer om de winterbanden om te wisselen voor jouw zomerbanden.

De definitieve overname

Je wordt na het moment van de overname nog per post geïnformeerd over de definitieve overname. Hierbij ontvang je ook de tenaamstellingscodes en/of het eventuele overschrijvingsbewijs van jouw ŠKODA.

Wil je meer weten over wat er gebeurt aan het einde van jouw ŠKODA Private Leasecontract? Lees dan verder over jouw verschillende opties, wat er gebeurt bij het eventueel inleveren van de auto en hoe de eindfacturatie werkt.

Terug naar de homepage ŠKODA Financial Services
Klantenservice ŠKODA Financial Services
Zoek een ŠKODA dealer
Bezoek ŠKODA.nl